سیاه نگار

خبر و روزنامه نگاری

خبر و روزنامه نگاری

تحلیلی و آموزشی

طبقه بندی موضوعی

۷ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

باورها غلط اجتماعی جهت و مسیر زندگی انسان را تغییر می دهد. اگر کسی باور درستی از رفتارهای موجود نداشته باشد موفقیت چندانی در زندگی نخواهد و باید آداب و رسوم و رفتارهای غلط را در جامعه اصلاح کنیم.

می خواهیم به آداب رسوم و رفتارهای غلط اشاره کنیم که غلط بودنش در این روزهای کرونایی خودش رو نشون داده است.

فرهنگ حاکم بر مردم از عوامل مختلف اجتماعی تشکیل شده است و این عوامل میتوانند باورها، نگرشها و عملکردها را تحت تأثیر قرار دهند و افراد آن را به خوبی می شناسند و هر کدام به شیوه های خاص از آن بهره می جویند.

هــدف اساســی فرهنــگ، فراهــم آوردن امنیــت در زندگــی مــردم اســت. انســان بــه صــورت اجتماعــی زندگی می کنــد و هــر جامعــه فرهنــگ خــود را می سازد

رفتارهای اجتماعی هرقشرازجامعه براساس فرهنگ زیست بومیشان بروز میکند ازطرفی نظام فرهنگی و اجتماعی گذشته دگرگونی های اساسی را به وجود میاورند که نهایتا رفتارها و فرهنگ غالب جامعه را دگرگون می سازد و آسیب های را به وجود می آورد.

فرهنگ های مختلف دربسترزمان متفاوت است به همین دلیل است که باتوجه به اینکه یک چالش جهانی به حساب می اید و اگر فرهنگ در جامعه خوب رخنه کرده باشد و کارگزاران توانسته باشند آن را به نحو شایسته در جامعه القاء و  زیر ساخت های آن را در جامعه بوجود بیاورند.

زیرساخت اجتماعی و فرهنگی باید با هویت فرهنگی و  مذهبی ما  سنخیت داشته باشد و ترکیبی از به هم وابسته ای از تسهیلات، مکان ها، فضاها، برنامه ها، پروژه ها، خدمات و شبکه هایی است که استاندارد زیستن و کیفیت زندگی را در یک اجتماع محله ای حفظ کرده و بهبود می دهد

فضاهای فرهنگی رفتارهای افراد جامعه را در راستای رفتار خوب و پسندیده هدایت می‌کند و فضاهای فرهنگی بهترین و آسان‌ترین راه در کاهش و از بین رفتن بسیاری از ناهنجارهای رفتاری است.

آداب و رسوم و رفتارهای غلط

آداب معاشرت انعکاسی از چشم‌انداز کلی شما در روابط اجتماعی و زندگی جمعی است ویک عادت اجتماعی بد می‌تواند معیار فکر دیگران نسبت به شما شود هر کسی که ببیند شما رفتار غلط دارید خیلی قبل از اینکه شغل یا تخصص شما را به خاطر بسپارد، آنرا به یاد خواهد آورد.

چه در یک موقعیت شغلی باشید و چه اجتماعی، قوانین آداب معاشرت برای این طراحی شده‌اند که فردی خودمحور به نظر نرسد و در مجموع رفتارهائی که به‌ صورت عادت در ‌آمده‌اند و افراد جامعه آن را بطورعادت انجام می دهند.

این روزها یکی از مسائلی که در حال حاضر جامعه را به شدت درگیر کرده و تقریباً تمام جنبه‌های فرهنگی،  اجتماعی، اقتصادی و... را تحت تأثیر قرار داده ویروس کرونا که تبدیل به بحران شده است  و جدا از جنبه‌های منفی جسمی و روانی آن باید در چنین شرایطی برخورد متناسب رفتاری داشته باشیم که نه از رعایت مسائل بهداشتی لازم غافل شویم و نه اینکه چنان درگیر این مسئله شویم که کل فعالیت‌های ما را مختل کند و تبدیل به یک بیماری شود.

یکی از موارد بسیار مهم شناخت دقیق از بیماری و نحوه انتقال آن است. از رفتارهای اجتماعی مردم در جامعه که بعضی از افراد حساسیت موضوع را درک نکرده و یا اینکه زحمت رعایت موارد لازم را به خود نداده و از این طریق باعث فراگیرتر شدن آن می‌شوند.

رعایت مسائل دقیق بهداشتی، در واقع کار درست را در رعایت مسائل بهداشتی متناسب با موضوع است و در عین حال عملکرد مناسب و نرمالی در زندگی بوجود می آورد و ما با انجام بسیاری از اقدامات مثل بازدیدهای دسته جمعی و برگزاری مراسم جشن و عزاداری بدون توجه کردن به اینکه شاید کسی از این جمع بیمار باشد و دیگران را مبتلا کند، روبوسی و دست دادن که موجب انتقال میکروب و ویروس می شود، ارتباط های اجتماعی غیر ضروری، حاضر نشدن در فضاهای عمومی و حتی استفاده از فضاهای تفریحی، رستوران‌ها و... اگر کسی موارد بهداشتی را رعایت کند افراد آن را مسخره کرده و سوسول و یاجان عزیز می گویند در حالی که با رعایت مسائل بهداشتی از سلامتی خود و دیگران محافظت می کنند.

مواردی که ما هیچ موقع به آن توجه نمی کردیم و الان در روزهای کرونایی برای سلامت خود انجام می دهیم. شستن دستها با آب و صابون، دست نزدن به چشم، بینی و دهان، هنگام سرفه و عطسه دهان را با دستمال بپوشانیم و دستمال های را درزباله بیندازیم،  ضد عفونی کردن اشیاء و سطوح به صورت دائم، از خود و دیگران در هنگام بیماری مراقبت کنیم.

 بسیاری از مردم همه تلاش خود را می کنند تا رفتار اجتماعی همراه با سلامت در جامعه داشته باشند، اما برای تعدادی دیگر گویا این مساله چندان هم حائز اهمیت نیست. به همین خاطر، تاثیر بدی روی کسانی می گذارند که به نوعی در جامعه  با آنها در ارتباط هستند.

البته بعضا پیش می آید که شخص به رفتار بد خودش واقف نیست. به همین خاطر، بهتر است در این مورد بیشتر بدانیم و بارزترین واکنش های بد انسان ها در موقعیت های مختلف زندگی را بشناسیم.

 

 

اصلاح آداب و رسوم و رفتارهای غلط

باورها غلط اجتماعی جهت و مسیر زندگی انسان را تغییر می دهد. اگر کسی باور درستی از رفتارهای موجود نداشته باشد موفقیت چندانی در زندگی نخواهد داشت، چون که رفتارهای انسان از نتایج همین باورها هستند، بد رفتاری مانع از پیشرفت روابط انسان می شود و اگر تفکر افراد جامعه برای اعتلای و رعایت اصول بهداشتی  رشد پیدا کند بسیاری از مشکلات  مرتبط با این بیماری درکشور رفع خواهد شد .

 

 باور غلط موجب رفتار ناخوشایند و باور درست موجب رفتار خوشایند در افراد می گردد، انسان  با رفتارهای درست در جامعه موجب ایجاد یک جامعه سالم می شود و با عمل خود آداب و رفتارهای افراد جامعه را تغییر می دهد و با مرور زمان تاثیرات آنان را در جامعه خواهیم دید.

 

رعایت رفتار بهداشتی و سالم، جلوگیری از رفتارهای غلط یکی از مولفه های مهم ارتباطات اجتماعی است که این شاخص در جامعه مقداری کمرنگ شده است و این رفتارهای غلط ناشی از بی توجهی نسبت به ارزش های اخلاقی در جامعه است و اصلاح رفتارهای غلط اجتماعی و برخوردهای نادرست در مجامع عمومی نیازمند به توجه به فعالیت آموزشی و فرهنگی است که لازم است  تشکل های غیر دولتی، فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی ... برای اصلاح این رفتار  برنامه ریزی و اقدام اساسی و آموزشی سمعی و بصری انجام دهند.شروع آموزش از مهد کودک ها و توجه آموزش وپرورش به مقوله پرورش بجای تکیه تک بعدی به آموزش و نهایتا همت و تلاش عمومی برای پالایش و حذف رفتارهای غلط سنتی میتواند به این ناهنجاری به سرعت خاتمه دهد.بی شک آنچه امروز کشور را برای کنترل این بیماری نسبت به سایر کشورهای دیگر بیشتر آزار میدهد همین آداب ورسوم و باورهای غلط است که ریشه در متعهد بودن به سنت های غیر امروزی و بی توجهی، جدی نگرفتن حقوق هم  نوعان خود دارد.

فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ فروردين ۹۹ ، ۱۱:۳۷
فریبا سلیمان پور

آنچه باعث شده ویروس کرونا معروف به کووید 19 از اهمیت بالایی برخوردار باشد، سرعت بالای انتقال این ویروس است به طوری که موجب گردیده مدارس و دانشگاه‌ها و بسیاری از مسابقات ورزشی و برنامه‌ها و همایش‌ها و سایر تجمعات تعطیل و لغو شدند تا امکان انتقال این ویروس از افراد مبتلا به سایرین تا حد ممکن کاهش یابد.

وزارت بهداشت نیز بارها در آموزش‌های مختلف پیامکی و تلویزیونی اعلام کرده کسانی که علائم ابتلا به ویروس کرونا را دارند خود را در خانه قرنطینه کرده و از حضور در محل کار و سایر مکان‌های عمومی خودداری کنند و اگر علائم‌شان تشدید شد به بیمارستان‌های مشخص شده، مراجعه کنند.

ویروس کرونا  این روزها به یک چالش تبدیل شده، بعضاً نادیده گرفتن رعایت نکات بهداشتی از سوی برخی افراد از جمله کسانی است که به نحوی علائم ابتلا به کرونا را دارند؛ مساله‌ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر آن تأکید کردند و فرمودند: نباید از دستورات بهداشتی تخطی شود زیرا خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم بنابراین هرچه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، حسنه و هرچه به شیوع آن کمک کند، سیئه است.

اما گاهی اوقات مشاهده می‌شود که برخی افراد نه تنها این دستورات را رعایت نمی‌کنند بلکه با درک نادرستی از تعطیلی‌های صورت گرفته به مسافرات می‌روند یا دست به انجام اقدامات موهن می زنند

اکنون سوالی که بوجود می‌آید این است که مسئولیت قانونی کسانی که دستورات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند یا با علم به داشتن علائم ابتلای به ویروس کرونا، سلامتی دیگر افراد جامعه را با رعایت نکردن این دستوران به خطر می‌اندازند چیست؟

به موجب اصل ۳۳ قانون اساسی هیچکس را نمی‌توان از محل اقامت خود تبعید کرد یا از اقامت در محل مورد علاقه‌اش ممنوع یا به اقامت در محلی مجبور ساخت مگر در مواردی که قانون مقرر می‌دارد.

بنابراین برای امکان اجرای قرنطینه اجباری اشخاص مبتلا نیاز به وجود قانون خاص در این خصوص است. این مهم در سوابق تقنینی ایران موجود است و از دیر باز تمهیدات قانونی در مواجهه با تهدیدات زیستی اهمیت داشته و مورد توجه قرار گرفته است. قانون اجازه الحاق دولت ایران به سازمان بهداشت جهانی ‌مصوب اول خرداد ماه ۱۳۲۷ موجب پیوستن کشور ایران به این و الزام رعایت از دستورات علمی را فراهم آورده که در قوانین داخلی به اشکال مختلف تبلور یافته است.

حبس تأدیبی و پرداخت جزای نقدی انتشار بیماریهای واگیردار

قانون طرز جلوگیری از بیماریهای آمیزشی و بیماریهای واگیردار مصوب ۱۱ خرداد ماه ۱۳۲۰، با توجه به اینکه مورد نسخ صریح یا ضمنی در قوانین آتی واقع نشده و همچنین هیچ قانونی با موضوع مشابه نیز جایگزین آن نشده است بنابراین مجری و معتبر بوده و بر همین اساس مورد استناد مراجع ذی صلاح در اجرا می‌تواند واقع شود؛ با توجه به وجود عنوان کلی بیماری‌های واگیردار در این قانون، در شرایط فعلی قابلیت اجرا داشته و شامل هرگونه مورد جدید نیز می‌شود.

‌ماده ۲۲ این قانون بیان کرده است: «اشخاصی که مانع اجرای مقررات بهداشتی می‌شوند یا در اثر غفلت باعث انتشار یکی از بیماریهای واگیر می‌شوند به حبس تأدیبی و پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شوند.» همچنین در ماده ۱۲ این قانون تصریح شده است:« هر گاه بهداری به وجود کسی که مبتلا به بیماری واگیر است اطلاع یافت می‌تواند به وسائل مقتضی بازجویی کند که بیمارمشغول درمان می‌باشد یا نه و در صورت لزوم اخطار کند تا اگر بیمار در ظرف مهلت مقرر به درمان نپرداخت او را الزام به درمان نماید. »

در نتیجه اشخاصی که دارای علائم ابتلا به بیماری کرونا هستند اولاً مکلفند بنا بر اعلام مقامات ذی‌صلاح، به صورت شخصی خود را قرنطینه کنند و در صورتی که مشاغل دولتی دارند و برای حاضر نشدن در محل کار باید عذر موجه داشته باشند باید با مراجعه به مراکز تشخیص نسبت به انجام آزمایش اقدام کرده و در صورت مثبت بودن نتایج آزمایش، نسبت به دریافت گواهی پزشکی مبنی بر لزوم قرنطینه شدن اقدام و آن را برای محل کار خود ارسال کنند تا از این طریق تکلیف قانونی، اخلاقی و شرافتی خود را انجام دهند و از تردد بین شهروندان ممانعت کنند.

نقض دستورات بهداشتی عواقب سنگینی دارد

افراد مبتلا به ویروس کرونا یا دارای علائم ابتلا به این ویروس، بین شهروندان تردد و امنیت زیستی و بهداشتی آنها و جامعه را به خطر بیاندازند، به موجب  ماده ۹  قانون طرز جلوگیری ازبیماریهای آمیزشی و بیماریهای واگیردار به صراحت بیان شده است که  هر کس بداند مبتلا به بیماری واگیر بوده و به واسطه او طرف مقابل مبتلا شود و به مراجع قضایی شکایت شود، مبتلاکننده به حبس تأدیبی از سه ماه تا یک سال محکوم ‌می‌شود.

بیماران ناقل کرونا در صورت نقض دستورات مقامات بهداشتی براساس موازین فقهی و همچنین مواد قانونی، مسئولیت مشدد داشته و عواقب جدی دیگری برای آنها ایجاد می‌شود و چنانچه بر اثر سهل انگاری افراد مبتلا به بیماری‌های واگیردار و عدم توجه به رعایت بهداشت، این بیماری به دیگران سرایت کند و موجب بروز خسارت گردد، در صورتی که این کار سبب ابتلای به بیماری خطرناک منتهی به مرگ می شود دیه تعلق می گیرد و آن کس که باعث شده باید دیه را بپردازد و اگر فقط هزینه درمانی سنگینی دارد آن را باید بپردازد.

بر همین اساس ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی در تشریح مسئولیت ناشی از ترک:«هرگاه کسی فعلی که انجام آن را برعهده گرفته یا وظیفه خاصی را که قانون بر عهده او گذاشته است، ترک کند و به سبب آن، "جنایتی واقع شود،" چنانچه توانایی انجام آن فعل را داشته باشد جنایت حاصل به او مستند می شود و حسب مورد عمدی، شبه عمدی، یا خطای محض است.» به عبارتی اگر اشخاص دارای علائم بیماری نسبت به انجام کامل دستورات مقامات ذی صلاح اقدام نکنند و تخطی ایشان موجب سرایت بیماری به اشخاص دیگر شود بنابراین علاوه بر مسئولیت مدنی دارای مسئولیت کیفری نیز هستند.

فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ فروردين ۹۹ ، ۱۴:۲۴
فریبا سلیمان پور

یک از معضلات اصلی که مردمان از قدیم‌الایام با آن مواجه بودند و همواره حیات بشر را تهدید می‌کرده شیوع بیماری‌های واگیردار مانند طاعون، وبا و... بوده است. تا زمانی که ارتباط بین جوامع محدود بود، عوارض این بیماری‌ها نیز کمتر بود؛ ولی با افزایش ارتباطات در بین جوامع انسانی، عوارض ناشی از شیوع بیماری‌ها هم گسترش یافت و میزان مرگ و میرها رو به افزایش یافت.

یکی از مصادیق بارز حقوق بشر، حق بر سلامت و بهداشت عمومی است که وجود و استقرار آن لازمه زندگی اجتماعی است از این رو سلامت افراد از سوی دولت با استاندارد زندگی و بهره مندی از یک سیستم درمانی اولیه که به طور کلی دستیابی اصل حق بر سلامتی افراد است باید تامین گردد.

این روزها ویروس کرونا در صدر دغدغه‌های مردم و به طور طبیعی در صدر اخبار رسانه‌ها قرار دارد؛ ویروسی که بنابر اعلام مسئولان نخستین قربانی خود را اول اسفند ماه امسال در استان قم گرفت و بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، تاکنون بیش از هزاران نفر به این ویروس مبتلا شدند و تعدادی نیز جان خود را از دست دادند.

 

وظایف دولت در پیشگیری و مقابله با شیوع بیماری های همه گیر

در پی مشاهده مواردی از ابتلا به این ویروس در کشور، دولت بدون کم‌نمایی و بزرگ‌نمایی اقدام به اطلاع‌رسانی در این زمینه کرد و با تشکیل چندین نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، تصمیمات مهمی در این زمینه اتخاذ کرده است.

باید تدابیر لازم را به منظور تولید و تامین لوازم بهداشتی مربوط به پیشگیری از انتشار ویروس کرونا و مقابله با آن را اتخاذ کنند.

سازمان تعزیرات حکومتی با گرانفروشی و احتکار لوازم مربوط به پیشگیری از انتشار ویروس مذکور به طور جدی انجام دهد، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای اطلاع‌رسانی عمومی در خصوص مسائل مربوط به ویروس با سخنگوی دولت و اطلاع‌رسانی تخصصی باشد.

علاوه بر تعطیلی مدارس ، در راستای پیشگیری و کنترل بیماری کرونا، دستورالعمل مقابله با کرونا به مدارس ابلاغ  و بر اساس این دستورالعمل ادارات کل آموزش‌وپرورش باید در یک طرح ضربتی و سراسری نسبت به برگزاری دوره آموزشی و توانمندسازی باهدف انتقال مفاهیم اصول بهداشت فردی و توصیه‌های پیشگیرانه بهداشتی در قالب محتواهای آموزشی دیداری و شنیداری به دانش آموزان و کارکنان، اقدام کنند.

برگزاری کلیه کنگره‌ها، گردهمایی‌ها، اردوها و مسابقات تا اطلاع ثانوی ممنوع گردد، تمهیدات لازم برای تامین مواد اولیه مورد نیاز واحد‌های تولیدی بهداشتی صورت گردد تا تمامی امکانات واحد‌های تولیدی انواع ماسک بهداشتی فیلتردار و ضدعفونی کننده ها با بسیج کلیه امکانات خود تولید محصولات مورد نیاز برای مقابله با کرونا ویروس را به صورت شبانه روزی باشد.

 

تهیه مواد بهداشتی موردنیاز جامعه

 مراکز بهداشتی و درمانی نیز در کل کشور آماده‌باش باشند؛ به ویژه در مناطقی که مواردی از بیماری مشاهده می شود، در کنار این مراکز آمبولانس‌های ویژه‌ای قرار گیرد تا اگر قرار بود بیماران را منتقل کنند، این اقدام را انجام دهند.

همچنین آموزش های لازم در خصوص پیشگیری و کنترل ویروس کرونا به سوپروایزر در سراسر کشور داده شد و دستورالعمل مقابله با کرونا به مدارس نیز ابلاغ شد. علاوه بر آن با اتخاذ تصمیماتی، کاهش ترددها در دستور کار قرار گرفته و لغو کنسرت‌ها و تعطیلی سینماها ، لغو همه مسابقات ورزشی تا اطلاع ثانوی، تعطیلی موزه ها و تعطیلی مدارس و دانشگاه های اکثر استانها و توزیع ماسک نیز در دستور کار قرار گرفت.

عوامل شهرداری ها باید روزی دوبار ضدعفونی کردن اتوبوس‌ها و ایستگاه‌های و مترو انجام دهند. ضمن اینکه در ورودی متروها از مواد ضدعفونی کننده استفاده کرده و ماسک رایگان به مردم ارایه گردد، تشکیل کارگروه اطلاع‌رسانی  آموزش‌های مورد نیاز به جامعه ارائه شود تا با اقدامات بهداشتی و آگاهی بخش به زودی شاهد مهار ویروس کرونا در کشور باشیم.

 

غربالگری افراد جامعه

در حال حاضر تعداد بیمارستان هایی که بیماران را پذیرش می کنند افزایش یافته است. دولت از تمام امکانات برای جلوگیری از شیوع و ریشه‌کنی کرونا بهره گرفته و کیت‌های تشخیصی این بیماری به کشور وارد شده و آزمایش کرونا برای افراد مشکوک بدون تاخیر انجام می شود.

تلاش های نظام سلامت و بخصوص مراکز درمانی در مواجهه با اپیدمی کرونا این روزها شهره خاص و عام است. ورود پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و پرسنل پشتیبانی بیمارستان‌ها در برخورد با موج اول بیماری چنان حماسه‌ای آفرید که به درستی با دلاوری‌های رزمندگان کشور در جنگ تحمیلی مقایسه شد. افرادی که نه تنها از استراحت شخصی و در کنار خانواده بودن گذشتند، بلکه جان خود  و سلامت و آرامش خانواده را در معرض خطر قرار دادند تا بتوانند از بیماران نیازمند در مقابل ویروس کرونا حمایت کنند و در این راه چه جان‌های پاکی که از دست رفت. داغ این جان‌دادگان راه سلامت بر پیکر جامعه پزشکی کشور خواهد ماند.

ضرورت انجام اقدامات حداکثری برای پیدا کردن فعال بیماران و ایزوله کردن آنان در شرایط مناسب، محافظت جدی از پرسنل ارائه کننده خدمات درمانی و مهم‌تر از همه کاهش شدید تماس افراد به ظاهر سالم در جامعه یا فاصله‌گذاری فیزیکی است. ما می‌توانیم با انواع ابزارهای در دسترس مانع ایجاد فاصله اجتماعی با دیگران شویم و ارتباطات روحیه‌بخش و مورد نیاز را با نزدیکان خود حفظ کنیم بدون آنکه تماس فیزیکی و برخورد نزدیک با یکدیگر داشته باشیم. این کاری است که بر حسب ضرورت باید یاد بگیریم و البته ابزار آن که عمدتا شبکه اینترنت است باید متناسب با نیاز افزایش یافته فراهم شود و برای آن برنامه‌ریزی شود. مسئولیت افراد مبتلا در جلوگیری از گسترش بیماری از همه بیشتر است و باید طبق راهنماهای موجود مقررات ایزولاسیون را در دوره سرایت بیماری به دقت رعایت کنند تا از انتقال بیماری جلوگیری شود.

عملی کردن الزامات فاصله فیزیکی و ایزوله شدن افراد مبتلا و اجرای پیشنهادات وزارت بهداشت در این زمینه است که با دانش تخصصی و تجربیات سایر کشورها نیز منطبق است و بدون تردید اجرای کامل آن با عزم جدی و همه جانبه مسئولین کشور در رده‌های مختلف و البته همراهی و توجه کلیه آحاد مردم میسر است.

"ما کرونا را شکست خواهیم داد"

اگر برای سخت‌ترین شرایط آماده باشیم، می‌توانیم از شرایط نسبتا سخت، راحت‌تر عبور کنیم. بنابراین کمربندها را محکم کنیم و با تحمل فشار و ناراحتی مقطعی برای رسیدن هرچه زودتر به زمانی که بتوانیم عزیزان‌مان را با خیال آسوده در آغوش بگیریم، مشاغل خدماتی فعال شوند، اقتصاد و صنعت دوباره رونق یابد و اجتماع به شرایط طبیعی نزدیک شود، محدودیت‌ها را قبول کنیم.

کشور ما و به گواه آمارهای بین المللی در منطقه از نظر توانمندی پزشکی حتی در سطح بین المللی جزو کشورهای برتر است که ظرفیت بسیار بالایی دارد. مدیریت درمان کشور نیز توانمند است و وزارت بهداشت نیز با اطمینان و مسلط بر اوضاع به کار خود ادامه می دهد.

فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ فروردين ۹۹ ، ۱۴:۲۲
فریبا سلیمان پور

شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه امسال توانسته تقاضای اصناف مختلف را بین ۳۵ تا ۱۰۰ درصد کاهش دهد.

گل و گیاه فروشان هم که جزو اصنافی هستند که شب عید فروش خوبی دارند، ‌ حالا فعالیت‌شان به دلیل شیوع ویروس کرونا ۶۰ درصد کاهش یافته است

همه ساله روزهای پایانی اسفندماه بازارهای گل و گل فروشی‌ها پر از مردم مشتاق و علاقه مند به گل و گیاه می شد، حتی افرادی هم که علاقه چندانی به گل نداشتند نیز در این ایام به دلیل فراوانی گل، آغاز فصل بهار و ایام عید تشویق به خرید حتی چند شاخه می شدند. اما این روزها با شیوع ویروس کرونا گل و گیاه نیز مانند برخی دیگر از اقلام دچار رکود بازار شده است .

درحالی که تولیدکنندگان کل سال منتظر بودند تا  با گل هایشان اسفندماه رنگینی را برای مردم رقم  بزنند و خودشان نیز دست پر سال ۱۳۹۹ را آغاز کنند اما حالا با بازاری مواجه شدند که خبری از مشتری نیست و آنها مانده اند وهزاران هزار گل که به زودی پژمرده خواهند شد.

تبعات شیوع  ویروس کرونا  بازار عرضه گل و گیاهان زینتی  را با کاهش تقاضا و فروش مواجه کرده  است  و با توجه به بسته شدن مرزهای صادراتی، صادرات نیز کاهش و یا متوقف شده  و این مسئله منجر به بروز مشکلات عمده  فراوان اقتصادی  برای تولید کننده در پرداخت تسهیلات بانکی دریافتی، بیمه، قبوض آب، برق، گاز و تلفن توسط واحدهای تولید گردیده و خسارات ناشی از این مورد به  تولیدگنندگان مد نظر شده است.
به مخاطره افتادن تولید و اشتغال مستقیم و غیر مستقیم  گل و گیاهان زینتی به بیش از 150 هزار نفر در بیش از 7 هزار هکتار محصولات زینتی تولیدی در فضای باز و گلخانه در استان های کشور که منجر به بروز خسارتی معادل 5000 ملیارد ریال گردیده شده است.

تشریح خسارت های تولیدکنندگان گل و گیاه

 

به  مخاطره افتادن بیش از 500 تن روزانه قارچ خوراکی و بیش از 6500 تن تولید و عرضه روزانه سبزی و صیفی گلخانه ای  در اثر کاهش تقاضا داخلی و خارجی که منجر به بروز خساراتی معادل 4000 ملیارد ریال شده است.

با توجه به موضوع های پیش آمده به منظور کاهش آثار و تبعات منفی  و لزوم حمایت از تولید کنندگان آسیب دیده  ناشی از شیوع ویروس کرونا لازم است دولت در کنار آنان باشد و برای مثال جبران خسارت واحدهای تو.لید گل و گیاه زینتی گلخانه ای و فضای باز و سبزی و صیفی گلخانه ای و قارچ خوراکی در قالب سرمایه در گردش با سود کم وباز پرداخت در چند ساله   و بدون احتساب سود و جریمه  دیر کرد و بخشی هم بصورت کمک بلا عوض انجام دهد.

تمدید مدت زمان پرداخت هزینه های قبوض و خدمات مشابه  به واحدهای تولیدی و همچنین تمدید مدت زمان پرداخت و یا بخشودگی بخشی از حق بیمه کارکنان و تامین اعتبار سهم بیمه کارفرما انجام شود و فروش اعتباری گاز و گازوئیل مورد نیاز واحدهای تولیدی،بسته حمایتی شامل افزایش سقف اعتبارات کمک های فنی و اعتباری با موضوع اصلاح و بازسازی گلخانه های کشور به منظور کاهش هزینه های تولید و جبران خسارت های ناشی از بروز ویروس کرونا و حذف هر گونه موانع صادراتی محصولات تولیدی و افزایش سقف پیمان سپاری ارزی به میزان حداقل دو برابر وضع موجود باشد.


نویسنده: فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ فروردين ۹۹ ، ۱۴:۲۱
فریبا سلیمان پور

در حالی که نانوایی ها یکی از مراکز اصلی مراجعه مردم به شمار می روند که رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا باید در آنها به صورت جدی رعایت و نظارت های کافی بر نحوه کارشان در دستور کار دست اندرکاران امر باشد و باید یک بخشنامه ی رعایت بهداشت ویژه نانوایی ها صادر شود و نسبت به اجرای آن نظارت روزانه توسط بازرسان صورت گیرد، معاینه بالینی  افرادی که در نانوایی فعالیت می کنند به صورت روزانه توسط اداره بهداشت و درمان منطقه صورت گردد تا شهروندانی که بری تهیه نان خانه خود مراجعه می کنند از امنیت غذایی برخودار باشند.
بیان این مطلب بدان جهت است که در روزهای کرونایی از عدم رعایت اصول بهداشتی توسط پرسنل نانوایی ودریافت وجه نقد و همچنین بی‌توجهی به استفاده از اقلام بهداشتی از قبیل ماسک و دستکش و...  می توان گلایه داشت، در اکثر نانوایی ها علیرغم توصیه های پزشکی، اصول بهداشتی ذره ای رعایت نمی شود به نحوی که شاطر و همکارانش با همان دستی که پول از مردم دریافت کرده نان را به آنها تحویل می دهند.

عدم ارائه نان در نایلون و ورود و خروج افراد مختلف به میزهای پیشخوان خود عاملی دیگر برای انتشار ویروس کرونا در این مکان ها و بازی با جان شهروندان است.

رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا در مشاغلی همچون نانوایی ها که با تغذیه مردم سروکار دارد بسیار ضروری و از آنجایی که سلامت مردم خط قرمز محسوب می شود با نانوانی هایی که بهداشت را رعایت نکنند به صورت قانونی برخورد شود.

شست و شوی مکرر دست ها با آب و صابون یکی از راهای پیشگیری از این ویروس است، همچنین اگر فردی احساس گلودرد، تب و سرفه خشک کرد باید بلافاصله به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کند.

تمامی پرسنل نانوایی از ماسک و کلاه استفاده کرده و از ورود افراد متفرقه به پیشخوان ها جلوگیری کنند تا تماس با دست به حداقل ممکن برسد.

نویسنده: فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ فروردين ۹۹ ، ۱۴:۱۸
فریبا سلیمان پور

در حالیکه اقدامات پیشگیرانه از جمله ضدعفونی اتوبوس، تاکسی و قطارهای مسافربری برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا در دستور کار سازمانهای مرتبط با حمل و نقل عمومی از جمله ایستگاههای مترو، اتوبوسرانی و تاکسی های مسافربری در دستور کار قرار دارد اما بر اساس گزارش مردمی و تحقیقات میدانی خبرنگار ما، تاکسیرانی قرچک هیچ اقدامی برای ضدعفونی کردن تاکسی ها و تجهیز رانندگان تاکسی تاکنون انجام نداده است.

به نظر می‌رسد مسئولان تاکسیرانی قرچک اخبار کشته شدگان و مبتلایان به ویروس #کرونا را جدی نگرفته‌اند یا در جریان این فاجعه جهانی قرار ندارند.

منتظر پاسخ مسئولان تاکسیرانی و دلیل تاخیر در ابلاغ دستورالعمل رعایت نکات بهداشتی، ضدعفونی کردن تاکسی‌ها و حفظ سلامت مسافران خطوط مختلف از جمله جوانمرد – قرچک، و مسیرهای داخل شهرستان قرچک هستیم.

نویسنده: فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ فروردين ۹۹ ، ۱۴:۱۳
فریبا سلیمان پور

یافتن موضوعی برای تهیه خبر و گزارش شاید از اصلی ترین امور سردبیران و دبیر سرویس ها باشد و در این میان به طور قطع رسانه ای موفق خواهد بود که بتواند موضوعات تازه و مهم و به عبارت دیگر دارای ارزشهای خبری را به مخاطبان ارائه کند؛ در واقع موضوع یابی محصول تعقیب عمقی و خبری هر پدیده است.

بدون شک به دنبال تهیه خبر، مصاحبه و یا گز ارش بودن با وجود نداشتن موضوع مورد نظر، کاری بیهوده است؛ را که باید از ابتدا تمامی زوایا و مسیر حرکت خبرنگار مشخص باشد.

موضوع یابی در خبرگزاریها که نسبت به نشریات در امور خبری پیشرو هستند، اهمیتی دو چندان دارد؛ خبرنگار حرفهای بوی خبر و گزارش را ولو از راه دور استشمام می کند و در این راستا باید همیشه درکمین سوژه باشد.

یک پیام ارتباطی که در قالبهای مختلف ارائه می شود باید به موضوع» چه « به عنوان مهمترین عنصر بپردازد.

عنصر » چه « همان ماهیت موضوع است که در زبان انگلیسی به subject تعبیر شده است.

همچنین آنچه که بر زبان روزنامه نگاران جاری می شود سوژه یا همان موضوع پیام است. پس هدف از بیان سوژه یابی پرداختن به شیوه های انتخاب موضوع مطلب رسانه اعم از خبرگزاری، روزنامه یا دیگر وسایل ارتباطی است.

سوژه یابی نخستین مرحله و در حقیقت مهم و حساس ترین مرحله کار خبرنگار است . اگر این نخستین گام را درست، مطمئن

و منطبق بر اصول حرفه ای برنداریم، یقینا در مراحل بعدی موفق نخواهیم بود. همچنین شاید بتوان گفت یکی از مورادی که ارتقای کار خبرنگار را رقم میزند خلاقیت و قدرت وی در سوژه یابی است.

 

یک مورد مثال در پایین می بینید:

تبعات شیوع  ویروس کرونا؛

تولید کنندگان گل و گیاه حال خوشی ندارند

تبعات شیوع  ویروس کرونا  بازار عرضه گل و گیاهان زینتی  را با کاهش تقاضا و فروش مواجه کرده  است  و با توجه به بسته شدن مرزهای صادراتی، صادرات نیز کاهش و یا متوقف شده  و این مسئله منجر به بروز مشکلات عمده  فراوان اقتصادی  برای تولید کننده شده است.

 

شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه امسال توانسته تقاضای اصناف مختلف را بین ۳۵ تا ۱۰۰ درصد کاهش دهد.

گل و گیاه فروشان هم که جزو اصنافی هستند که شب عید فروش خوبی دارند، ‌ حالا فعالیت‌شان به دلیل شیوع ویروس کرونا ۶۰ درصد کاهش یافته است

همه ساله روزهای پایانی اسفندماه بازارهای گل و گل فروشی‌ها پر از مردم مشتاق و علاقه مند به گل و گیاه می شد، حتی افرادی هم که علاقه چندانی به گل نداشتند نیز در این ایام به دلیل فراوانی گل، آغاز فصل بهار و ایام عید تشویق به خرید حتی چند شاخه می شدند. اما این روزها با شیوع ویروس کرونا گل و گیاه نیز مانند برخی دیگر از اقلام دچار رکود بازار شده است .

درحالی که تولیدکنندگان کل سال منتظر بودند تا  با گل هایشان اسفندماه رنگینی را برای مردم رقم  بزنند و خودشان نیز دست پر سال ۱۳۹۹ را آغاز کنند اما حالا با بازاری مواجه شدند که خبری از مشتری نیست و آنها مانده اند وهزاران هزار گل که به زودی پژمرده خواهند شد.

تبعات شیوع  ویروس کرونا  بازار عرضه گل و گیاهان زینتی  را با کاهش تقاضا و فروش مواجه کرده  است  و با توجه به بسته شدن مرزهای صادراتی، صادرات نیز کاهش و یا متوقف شده  و این مسئله منجر به بروز مشکلات عمده  فراوان اقتصادی  برای تولید کننده در پرداخت تسهیلات بانکی دریافتی، بیمه، قبوض آب، برق، گاز و تلفن توسط واحدهای تولید گردیده و خسارات ناشی از این مورد به  تولیدگنندگان مد نظر شده است.
به مخاطره افتادن تولید و اشتغال مستقیم و غیر مستقیم  گل و گیاهان زینتی به بیش از 150 هزار نفر در بیش از 7 هزار هکتار محصولات زینتی تولیدی در فضای باز و گلخانه در استان های کشور که منجر به بروز خسارتی معادل 5000 ملیارد ریال گردیده شده است.

به  مخاطره افتادن بیش از 500 تن روزانه قارچ خوراکی و بیش از 6500 تن تولید و عرضه روزانه سبزی و صیفی گلخانه ای  در اثر کاهش تقاضا داخلی و خارجی که منجر به بروز خساراتی معادل 4000 ملیارد ریال شده است.

با توجه به موضوع های پیش آمده به منظور کاهش آثار و تبعات منفی  و لزوم حمایت از تولید کنندگان آسیب دیده  ناشی از شیوع ویروس کرونا لازم است دولت در کنار آنان باشد و برای مثال جبران خسارت واحدهای تو.لید گل و گیاه زینتی گلخانه ای و فضای باز و سبزی و صیفی گلخانه ای و قارچ خوراکی در قالب سرمایه در گردش با سود کم وباز پرداخت در چند ساله   و بدون احتساب سود و جریمه  دیر کرد و بخشی هم بصورت کمک بلا عوض انجام دهد.

تمدید مدت زمان پرداخت هزینه های قبوض و خدمات مشابه  به واحدهای تولیدی و همچنین تمدید مدت زمان پرداخت و یا بخشودگی بخشی از حق بیمه کارکنان و تامین اعتبار سهم بیمه کارفرما انجام شود و فروش اعتباری گاز و گازوئیل مورد نیاز واحدهای تولیدی،بسته حمایتی شامل افزایش سقف اعتبارات کمک های فنی و اعتباری با موضوع اصلاح و بازسازی گلخانه های کشور به منظور کاهش هزینه های تولید و جبران خسارت های ناشی از بروز ویروس کرونا و حذف هر گونه موانع صادراتی محصولات تولیدی و افزایش سقف پیمان سپاری ارزی به میزان حداقل دو برابر وضع موجود باشد.

نویسنده: فریبا سلیمان پور

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ فروردين ۹۹ ، ۱۵:۴۰
فریبا سلیمان پور