سیاه نگار

خبر و روزنامه نگاری

خبر و روزنامه نگاری

تحلیلی و آموزشی

طبقه بندی موضوعی

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۸ ثبت شده است

 

نخستین جهانگردان پژوهشگر ایرانی

سفرنامه برادران امیدوار توسط عیسی امیدوار و عبدالله امیدوار  برادران جهانگرد  و پژوهشگر ایرانی نوشته شده است. این دو برادر اولین ایرانیانی هستند که به شکل تخصصی و حرفه‌ای، در سال ۱۳۳۳ عزم کردند تا جهان را بکاوند

آنها به وسیله موتور سیکلت و ماشین سفرهای خود را انجام دادند. این سفر حدود 10 سال طول کشید و بسیاری از کشورها را در چند قاره زیر پا گذاشتند. ورودشان به قاره آفریقا با عبور از سرزمین حجاز و توقف در ریاض و دیدار با مقامات سعودی بود

برادران امیدوار قاره های آفریقا، تا جنگل های آمازون را پیمودند. به قطب شمال و بازدید از اسکیموها رفتند. توانستند با یک هیات علمی از شیلی، اولین افراد آسیایی باشند که پا به قاره جنوب می گذارند.

موزه برادران امیدوار

در مجموعه کاخ های سعدآباد موزه ای را به این دو برادر با شهرت جهانی اختصاص داده اند. این موزه نخستین موزه جهانگردی و پژوهشی ایران است که در ساختمان کالسکه خانه سلطنتی در مجموعه سعدآباد در سال ۱۳۸۲ تاسیس شده است. در این موزه می توانید اشیایی مانند آلات و ادوات شکار بومیان آمازون، آفریقا، اسکیموها و غیره، ظروف سفالین از فرهنگ اینکاها، حیوانات، پرندگان و حشرات تاکسیدرمی شده، ابزارآلات موسیقی ثبایل بدوی جهان، فسیل ها، مرجان ها و سنگواره هایی مربوط به میلیون ها سال قبل و همچنین عکس های برادران امیدوار از سفر خود به دور دنیا را خواهید دید.

به قاره استرالیا قدم گذاشتند و در آنجا با نخستین قبایل بومی که هنوز به شیوه بدوی زندگی می کردند، آشنا شده و زندگی کردند. برادران امیدوار در سفرهایشان تنها به گذر از یک منطقه بسنده نمی کردند بلکه در هر قاره و در میان هر قبیله مدت زمان زیادی را سپری می کردند، با آن ها زندگی می کردند و تحقیقات و پژوهش های خود را راجع به نحوه زندگی قبایل مختلف هر قاره جمع آوری می نمودند. در نتیجه این سفر حدود ۷ سال به طول انجامید و در سال ۱۳۴۰ با ابزگشت به تهران تمام شد. اما جادوی سفر وارد رگ های برادران امیدوار شده بود و طاقت دوری از این شیوه زندگی پر رمز و راز برایشان سخت بود یا که هنوز سوال های بی پاسخ فراوانی داشتند. چرا که بعد از ۳ ماه دوباره بار سفر بستند و این بار با یک ماشین سیتروئن ۲ سیلندر سفرشان را آغاز نمودند.

در این سفر، خاورمیانه را انتخاب نمودند. ابتدا وارد کویت و سپس عربستان سعودی شدند و در نهایت از عربستان به سمت قاره پهناور آفریقا حرکت کردند که در نتیجه آن ۳ سال دیگر را به جهانگردی پرداختند.

آدرس موزه: تهران – خیابان ولی عصر – زعفرانیه – خیابان شهید فلاحی نژاد- مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد

 

نویسنده: عیسی و عبدالله امیدوار

گزارش از فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۹۸ ، ۲۲:۰۰
فریبا سلیمان پور

رسم الخط واحد در کوتاه نویسی

 

1-در متن خبر از کلمات و افعالی مانند"یادآور شد"، "در ادامه"، "همچنین"، "در بخش دیگری از سخنان"، "اذعان کرد"، "گفتنی است"، "با بیان این مطلب" نباید استفاده کرد

2- منظور از مجلس در بیشتر خبرها مجلس شورای اسلامی است پس به منظور رعایت اختصار برای ذکر نام مجلس شورای اسلامی از "مجلس" و برای ذکر نام سایر مجالس در کشور مثل "مجلس خبرگان رهبری" نام کامل آنهارا می آوریم.

3- تطابق فعل و فاعل از اولیات تنظیم خبر است. برای رعایت اختصار نباید از جملات مرکب و طولانی استفاده کرد.

استفاده از جملات طولانی و مرکب باعث اشتباه در تطابق فعل و فاعل می شود.

4- طول یک پاراگراف استاندارد دو و نیم خظ است. دو تا سه فعل برای جمع بندی پاراگراف کافی است.

5-  سعی کنید در هر جمله بیش از دو فعل استفاده نکنید.

6- عنوان حقوقی افراد در روتیتر باید کوتاه باشد. برای  مثال:

"مدیر کل ارشاد اسلامی استان زنجان" باید به صورت "مدیر کل ارشاد زنجان" نوشته شود.

7-  از به کار بردن حرف"ی" در انتهای کلمات مختوم به"ه" مانند "نامه ی" خودداری شود.

8- در انتهای اخبار ارسالی و در پاراگراف آخر آن از عبارت"در پایان" مانند "وی در پایان گفت" استفاده نشود.

در اخبار ارسالی خود به جای عبارت "در سالی جاری"، از واژه "امسال" استفاده شود.

گردآورنده: فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مهر ۹۸ ، ۲۲:۴۸
فریبا سلیمان پور

شهرک سینمایی غزالی

این شهرک در سال ۱۳۵۸ توسط کارگردان فقید ایرانی، علی حاتمی در غرب تهران ساخته شد و منطقه ۲۱، کیلومتر ۱۵ بزرگراه شهید لشکری، خیابان ۵۵ام واقع‌ شده است.

بعد از عبور از این مجسمه‌های ورودی سمت راست تابلویی است که نقشه‌ای از کل مجموعه را در اختیار بازدیدکننده قرار می‌دهد. در این نقشه نام مکان‌هایی همچون مدینه و کوفه، رصدخانه، نمازخانه، مزرعه، ساختمان اداری تجاری انبار، ساختمان شهرداری و میدان توپخانه و در سمت دیگر نقشه مکان‌های چند فیلمی که در این مجموعه فیلم‌برداری شده‌اند ازجمله شهرآشوب، کلاه پهلوی، گراند هتل، قبرستان بقیع و اورشلیم دیده می‌شود. پس‌ازآن خود را با تابلویی روبرو خواهید دید که روی آن نام خیابان لاله‌زار به سال ۱۳۱۵ و به خط شکسته‌نستعلیق دیده می‌شود و در زیر آن این‌گونه آمده است:

 برای ساخت این شهرک ۱۰ هکتار مساحت برای ساخت و بازسازی تهران قدیم در نظر گرفته شد، و سپس عکس‌هایی از ساختمان‌ها، عمارت‌های دولتی، محله‌ها، خیابان‌های تهران و لباس و نوع پوشش وغیره تهیه شد.

از مکان‌های سریال هزار دستان به میدان توپخانه، ساختمان شهرداری، ساختمان عدلیه، خیابان لاله‌زار، خیابان اکباتان، جواهر فروشی قازاریان، گراند هتل، ساختمان شاه آباد و کافه پارس تهران قدیم و اخیرا سریال شهرزاد می توان اشاره کرد و یکی دیگر از بناهای مهم سریال هزار دستان و سریال شهرزاد، ساختمان سینما تابان است که نبش خیابان لاله زار واقع شده است و جزو اولین سینماهای تهران است که اولین فیلم ناطق ایرانی نیز به نام دختر لر، ساخته عبدالحسین سپنتا در آن اکران شد.

علاوه بر نماهای مربوط به تهران قدیم، سعی شده است تا نماهایی از باشتین و سبزوار هم به نمایش گذاشته شود. لوکیشن‌های فیلم‌هایی همچون شیخ مفید، سربداران، هشت بهشت، کاراگاه علوی، کفش‌های میرزا نوروز و... در این شهرک بوده است. برای فیلم مریم مقدس هم بخشی از اورشلیم در این شهرک بازسازی شد و ضمنا برای فیلم های «امام علی (ع)» و «تنهاترین سردار» قسمتی از کوفه نیز در این شهرک ساخته شد.

وضع نامناسب برخی از بخش‌های شهرک‌ سینمایی می‌تواند از جذابیت آن بکاهد و در حالی که شهرک جاذبه گردشگری دارد، به آن رسیدگی نمی‌شود.

سال‌هاست که شهرک سینمایی نه تنها میزبان پروژه‌های مختلفی است که تاریخ را بازسازی می‌کنند، بلکه درهای آنها روی علاقه‌مندان به بازدید از لوکیشن‌های تاریخی باز است.

اما مدتی است که با گذر زمان برخی از بخش‌های این مجموعه یا کاملاً تخریب شده‌اند یا رو به تخریب هستند و به آن‌ها رسیدگی نمی‌شود؛ این در حالی درهای این مجموعه‌ فرهنگی به روی بازدیدکنندگان باز است

.

تمیز نبودن لوکیشن‌ها، وجود تل‌های آوار و زباله و باقی‌مانده پروژه‌هایی که پیشتر در این محل مشغول تصویربرداری بودند، بازدید عمومی را به چالش می‌کشاند.

هزینه‌ دریافتی از سوی بازدیدکنندگان باید صرف فراهم‌سازی حداقل امکانات بازدید برای مردم باشد تا با ورود به هر یک از لوکیشن‌های شهرک، خطراتی چون ریختن بخش‌های فرسوده لوکیشن‌ها بازدید کنندگان را تهدید نکند.

آدرس: تهران ، میدان آزادی ، کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص کرج ، بعد از کارخانه سایپا، خیابان ۵۵ ، شهرک سینمایی غزالی

گزارش از فریبا سلیمان پور

انتهای پیام/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مهر ۹۸ ، ۲۲:۳۷
فریبا سلیمان پور